Drop Down Menu
   
   
   
M3i SERIE
MX SERIE
E3 SERIE
E5 SERIE
79 SERIE
790
792
794
796
79C
M-iSPHERE
SUBWOOFERS
STANDS
BROCHURE

 

     
     
794    

Schoonheid in vorm en functie typeert de ontwerpbenadering voor de 794 en 796.
Hi-fi hoeft niet te betekenen vierkante kasten en altijd gebruik van dezelfde materialen. Het tégendeel is zelfs de werkelijkheid.

Of men nu sportauto’s, jachten, of hi-fi ontwerpt, de beste esthetische vormen zijn degene die niet alleen het oog strelen maar ook gelijktijdig de beste symbiose zijn met de functie van het product. Dit kan ontstaan wanneer een getalenteerd designer samen met een ervaren engineer tot een hechte samenwerking komt waarbij de vorm de functie versterkt en omgekeerd. Wanneer vorm en functie uiteindelijk de perfecte balans gevonden hebben dan kan er worden gesproken van een opmerkelijk product.

De 79 serie, waaronder de 794 zijn volgens deze principes bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Elk onderdeel aan het fraaie design draagt bij aan de prestaties ervan.

De 790 monitor kan hierbij gezien worden als de 2-weg versie van deze vloerstaande 794 die als 3-weg luidspreker een extra woofer aan de zijkant heeft waardoor er een groter weergavebereik wordt verkregen.

Het profiel van het voorpaneel draagt bij aan een optimaal spreidingsgedrag: de smalle behuizing werkt samen met de IDG (Inverted Driver Geometry- tweeter geplaatst onder de midrange). Daarnaast is de tweeter dichtbij de midrange geplaatst om het geheel als puntbron te laten fungeren. Voor optimale weergave is het hierdoor noodzakelijk om de tweeter acoustisch te ontkoppelen om storende vibraties afkomstig vanaf de woofer te elimineren. Dit is als geheel onzichtbaar verwerkt in het fraaie smalle afgeronde voorpaneel.

De uiterst stijve en stille multi-layer behuizing (zie 79 serie > kastconstructie) is een doordacht concept voor plaatsing van de zijwaartse Parawave woofer. Deze vergroot het frequentiebereik van het laag naar 48Hz. Deze set wordt als passend paar geleverd. Het is mogelijk de laagweergave te ‘tunen’ door de set met de woofers naar binnen te plaatsen of desgewenst naar buiten.
In combinatie met een goede versterker met behoorlijke headroom zult u aangenaam verrast worden door het laagbereik van deze kleine en slanke 794 zuilluidspreker.

De 794 is leverbaar in hoogglans pianolak zwart en een hoogglans rosewood uitvoering en wordt als gematcht paar (L-R) geleverd.

   
   

 
 
   

 

 

Type : Tower 3-weg reflex
Frequentie bereik : 48Hz - 20 Khz
Gevoeligheid : 89 dB
Volume : 19 ltr
Impedantie : 8 Ohm
Aanbevolen versterker vermogen : 50 - 200 W
Afmetingen (H x B x D) : 795 x 165 x 295 mm
Afwerking : Hoogglans pianolak
Hoogglans pianolak rosewood