Drop Down Menu
   
   
   
AURA
Note Premier
Groove
Neo

 

     
     
     
     
NOTE PREMIER
Music Center
GROOVE
Versterker
NEO
CD speler+DAC

Aura, van oorsprong een klassiek engelse hifi fabrikant is vandaag de dag een modern samenwerkingsverband van ervaren enthousiaste individualisten. Zij hebben zich als doel gegeven hoogwaardige hifi-apparatuur te ontwerpen en te bouwen die niet alleen fantastisch klinkt, maar ook een plezier is in gebruik en bovendien eenvoudig te bedienen is. Daarnaast beschikt Aura over een eigen tijdloos design.

Elk Aura product is dus vriendelijk in gebruik maar inwendig bevindt zich een uitermate doordachte combinatie van hoogwaardige klassieke schakelingen van bewezen kwaliteit tesamen met de allermodernste digitale technologie.

De firma Aura werd in 1989 opgericht in Engeland. Haar eerste product was een kleine versterker genaamd VA40 die een spectaculaire hoogte van maar 5,5 cm had, superplat voor die tijd.
Deze beschikte over een chromen voorzijde met enkel 3 bedieningselementen. Tegenover de toenmalige gebruikelijke 'knoppen parade' voorop elk apparaat van flink formaat was het destijds een visuele revolutie.

Aura bracht in de daarop volgende jaren diverse apparaten met een soortgelijk design op de wereldmarkt en deze bewezen zich volop bij vele muziekliefhebbers wereldwijd. Heden genieten nog velen van het tijdloze design en de muzikale prestaties.

Na een tussentijdse verkoop aan het bekende luidsprekermerk Bowers & Wilkins heeft het merk sinds 1996 Japan als thuishaven.
De nieuwste Aura apparaten worden in een samenwerkingsverband van Aura Japan, April Design in Z-Korea en met Kenneth Grange als designer in Engeland (ook actief voor B&W) ontwikkeld.

Een groep mensen die liever dingen zo ontwerpt dat men er ook jaren later nog volop plezier aan beleeft.