Drop Down Menu
   
   
   
AURA
Note Premier
Groove
Neo
 
DOWNLOAD
Brochure
Manual
 
REVIEWS
Stereo
Hifi Statement
6moons.com

 

     
     
Neo CD loopwerk & D/A converter    
     

De Aura Neo is een stijlvolle en slimme combinatie tussen een kwaliteits CD loopwerk en een hoogwaardige D/A converter. Het voortreffelijke design en de modernste digitale technologie geven de Neo een bijzondere plaats in het landschap van bestaande CD spelers.

De Aura Neo is echter meer dan gewoon een prachtig vormgegeven CD speler.
De Neo is gebaseerd op een hoogwaardig CD loopwerk afkomstig van het Japanse Sanyo Optics en werkt met een robuuste Toshiba laserunit welke gemonteerd is in een metalen behuizing die op een resonantie dempende basis van elastomeren rust. Tijdens de aftasting zorgt een metalen magnetische puck voor de juiste stabiliteit en beste aftasting. Vervolgens wordt de data eerst in een groot digitaal buffergeheugen ondergebracht voordat omzetting plaatsvindt om hiermee onderbrekingen in de datastroom door extrne vibraties uit te sluiten.

De ingebouwde D/A converter is zodanig ontworpen dat deze volledig geschikt is om naast de data van het loopwerk ook data van externe digitale bronnen te verwerken (asynchronous). Zo worden niet alleen de data van de CD speler uitgelezen maar zijn er een digitaal optische, een coaxiale en een USB aansluiting beschikbaar. Hierdoor kunnen niet alleen een satellietreceiver of een Blu-Ray speler aangesloten worden, maar net zo gemakkelijk een streaming-client voor muziek uit het thuisnetwerk of een laptop. De D/A converter heeft een schakelbare upsampling functie waarmee zowel interne als extrne data omgerekend kan worden naar een samplingfrequentie van 96 kHz of 192 kHz. Puristen kunnen deze functie desgewenst dus ook uitschakelen.

Het design van de Aura Neo is afkomstig van de bekende engelse designer Kenneth Grange. De mix van geslepen glas, chrome edelstaal, echte metalen knoppen en het karakteristieke rode display zal velen nog jaren plezier schenken in dit tijdloze ontwerp. Uiteraard is het display dimbaar en uitschakelbaar en is de Neo op afstand bedienbaar.

   

 

 

Systeem : Top-loading mechanisme
Digital ingangen : 1x PC USB Link
1x Coax
1x Optisch
Analoge ingangen: : 1x XLR
    1x RCA
Digitale uitgangen : 1x Coax
1x Optisch
Schakelbaar met afstandbediening : ASRC upsampling
Bypass : 96kHz, 192kHz
Display : 14 segment alphanumeric LED
Afstandbediening : Ja, voor alle functies
Stofkap : Ja, voor bescherming CD mechanisme
Afmetingen ( BxHxD) : 286 x 278 x 78 mm
Gewicht : 4,1 kg
     
     
Winkel adviesprijs : 1.499,00